Persoonlijk of telefonisch tolken

Er bestaan verschillende soorten tolkdiensten: persoonlijk of telefonisch tolken.

Bij telefonisch tolken zit je in een driegesprek en werk je met een koptelefoon. Dit vergt uiterste concentratie van de tolk, omdat er vaak ruis op de achtergrond is en als tolk mis je de non-verbale communicatie. Ben je telefonisch aan het tolken voor psychologen bijvoorbeeld, dan vallen er regelmatig stiltes omdat de cliënt emotioneel wordt. Dat zie je als tolk niet.

Bij persoonlijk tolken ga je naar de locatie waar er getolkt moet worden. Dat kan de rechtbank zijn, de vrouwenopvang, de notaris, het bedrijf. De tolk is flexibel en bezoekt de klant.

Verschillende vormen van tolken

Behalve de praktische invulling van het tolken, wordt er eveneens onderscheid gemaakt in verschillende vormen van tolken:

Telefonisch / Video tolken: Hebt u per direct een tolk Frans nodig? Bel mij en ik kan u terstond helpen. Telefonisch tolken gaat consecutief.

Consecutief:  Tijdens gesprekken tolk je pas nadat de cliënt iets gezegd heeft. Je wacht dus af tot de  ander klaar is. Dit doet de gesprekstolk. Deze vorm van tolken wordt toegepast bij  één op één gesprekken bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of de opvang.

Simultaan:  Je tolkt terwijl de spreker nog aan het woord is. Het tolken vindt tegelijkertijd plaats  als het vertellen. Simultaan tolken vindt men name plaats tijdens congressen, waarbij  de spreker een presentatie houdt. De tolk maakt gebruik van fluisterapparatuur en de luisteraar krijgt een koptelefoon op.

Fluistertolk: De fluistertolk tolkt eveneens simultaan maar zonder apparatuur en zo zachtjes dat slechts de toehoorder het hoort. Fluistertolken worden ingezet bijvoorbeeld bij diensten bij de notaris. Terwijl de notaris de akte passeert, zit de tolk naast de cliënt en tolkt simultaan al fluisterend wat de notaris vertelt. Ook bij de rechtbank treedt de fluistertolk op.

Congrestolk: De congrestolk zit in een cabine met een koptelefoon en tolkt van daaruit voor de  toehoorders. Omdat dit intensieve tolkdiensten zijn, wordt er altijd met twee tolken gewerkt die elkaar afwisselen.

Voordelen op een rij:

  • Near native speaker Frans
  • Multi-inzetbaar: telefonische, persoonlijke diensten, consecutief, simultaan, fluister, congrestolk
  • Zeer veel ervaring in het tolken
  • Zeer deskundig
  • Alle vakgebieden
  • Altijd goede voorbereiding
  • Flexibel – 7 dagen in de week beschikbaar: ook ’s avonds
  • Punctueel
  • Betrouwbaar.

Tarieven en overige kosten

• Consecutief:  op aanvrage
• Simultaan: op aanvrage
• Fluistertolk: op aanvrage
• Congrestolk: op aanvrage
• Voorbereiding tolkdienst: op aanvrage 
• Reistijd: op aanvrage
• Kilometervergoeding: op aanvrage

Volgens de voorwaarden van het NGTV. De vermelde tarieven zijn richtlijnen en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Tarieven zijn per uur en exclusief 21% BTW.  Minimaal 24 uur van te voren afzeggen, anders wordt er 100% gedeclareerd. Eventueel telefoonkosten als ik zelf moet bellen.  Vraag een offerte aan voor uw specifieke vraag.

"Simone is een betrouwbare tolk. Ze komt haar afspraken na, is nauwgezet en zorgvuldig. Van cliënten voor wie ze tolkt hoor ik dat ze perfect Frans spreekt, cliënten zijn tevreden over haar. Ik als maatschappelijk werker ben erg blij met het feit dat ze objectief haar werk doet. Ze vertaalt wat er gezegd wordt en mengt zich niet inhoudelijk in het gesprek, ze verdiept zich wel in de materie maar blijft objectief. Daarnaast is Simone een prettig persoon om mee samen te werken, open en positief. Ik werk graag met haar samen!"

Ina Koomen - Maatschappelijk Werker MO regio ‘s-Hertogenbosch

"Hebben we een tolk voor onze Frans sprekende clienten nodig dan komt als eerste de naam van Simone van de Wijdeven op. Jaren geleden maakten we min of meer bij toeval gebruik van haar diensten. Gevraagd werd haar te tolken in een juridisch zeer complexe zaak waarbij de emoties hoog opliepen. De rustige, onverstoorbare wijze waarop zij haar werk vakkundig deed, vormde een belangrijke reden voor het bereiken van het voor alle partijen gewenste resultaat. Door haar simultane vertaling met kennis van zaken , beschikten alle partijen nagenoeg tegelijkertijd over dezelfde informatie en uitleg. Voor Pigmans Ras Janssen notarissen is dit de aanleiding geweest voor een prettige samenwerking, die nog steeds naar alle tevredenheid voortduurt."

Astrid Mertens-de Jong - notaris verbonden aan Pigmans Ras Janssen notarissen te Eindhoven