Simone van de Wijdeven

TAAL ORDENT ONZE WERELD

simone-van-de-wijdeven-boek

Boek

Niets is zo erg voor een vluchteling als moeten leven in onzekerheid. Mag ik blijven of moet ik terug naar mijn land van herkomst? In  de roman “Aminata, tussen Hoop en Vrees” beschrijf ik het onzekere leven van een Afrikaans meisje dat, na het oplopen van veel psychotrauma’s in haar land van herkomst, slachtoffer wordt van mensenhandel, de prostitutie in verdwijnt om uiteindelijk via de B8 regeling de asielprocedure in te rollen. Tijdens dit hele proces wordt ze geconfronteerd met tegenstrijdigheden van het Nederlands beleid voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Ze raakt volledig de draad kwijt. Ondertussen worstelt ze met de zorg en de toekomst van haar dochtertje. Haar enige lichtpunt dat ze ervaart, is de ondersteuning van een Nederlandse rechercheur. Hij maakt haar wegwijs in het labyrint van procedures en verblijfsvergunningen en helpt haar met praktische zaken. Een boek voor een ieder die zich het lot van mensenhandel slachtoffers en asielzoekers aantrekt en daar meer over wil weten.

Lees verderBestel het boek hier!

Tolk-vertaler beëdigd

U hebt als notaris, advocaat of ondernemer een Franstalige klant aan tafel. Het Frans dat u ooit leerde op de middelbare school is niet toereikend om notariële aktes, vonnissen in straf- of civiel recht, handels- en samenwerkingscontracten of beslissingen van de IND te vertalen vanuit en naar het Frans.

Dan moet u dus een beroep doen op een beëdigde tolk Frans, die u daarbij kan helpen. Ik, Simone van de Wijdeven, ben u graag van dienst. In de loop van 25 jaar heb ik me als tolk en vertaler gespecialiseerd op juridisch, medisch en technisch gebied. Ik treed op als consecutief, congres, simultaan of fluistertolk voor welke gelegenheid dan ook.

Lees verder
simone-van-de-wijdeven-tekstschrijver

Tekstschrijver

Als tekstschrijver verzorg ik al uw teksten die u als ondernemer nodig heeft om u te profileren: persberichten, nieuwsbrieven,  achtergrondartikelen, interviews, SEO-teksten voor websites, blogs. Zoekt u een origineel cadeau voor uw personeelslid dat al 40 jaar in dienst is, voor uw werknemers omdat uw bedrijf 15 jaar bestaat, voor uw ouders die 50 jaar getrouwd zijn of wilt u een herinnering voor de kleinere kernen van uw gemeente die zijn gaan fuseren? Ook dan kan ik u helpen. Ik schrijf herdenkingsboeken, die vol staan met interviews met (voormalige) collega’s of familieleden, artikelen over vroeger, een persoonlijk bericht. Kies voor een apart onverwacht cadeau en laat uw herinneringen en die van uw omgeving vastleggen in een prachtig boek, dat  aangevuld wordt met foto’s.

Lees verder
simone-van-de-wijdeven-taaltrainer

Taaltrainer

Bent u ondernemer of particulier en wenst u uw kennis van het Frans weer bij te spijkeren? Dan bent u van harte welkom. Ik verzorg privélessen aan huis of op locatie vanaf beginnersniveau (Europees Referentiekader A1) tot vergevorderden (ERK C2). Ieder individu is anders, ieder individu heeft zijn eigen specifieke vraag. Ik luister naar uw wensen en stel de lessen op maat voor u samen op basis van de meest actuele krantenartikelen en teksten. Daarnaast geef ik taallessen Frans in groepsverband, bijvoorbeeld aan telefonisten of receptionisten, die telefonisch of aan de balie de Franstalige klanten te woord moeten staan.

Lees verder