Taaltrainer

U zoekt een geschikte cursus Frans, maar u bent niet in de gelegenheid om drie weken intern bij een taleninstituut een cursus te volgen. Daarnaast kunt en/of wilt u  geen duizenden euro’s besteden aan het opfrissen van uw kennis van het Frans. Dan kan ik u helpen. Al jaren geef ik bijles Frans aan particulieren en bedrijven thuis of op locatie. Omdat ieder zijn eigen specifieke redenen heeft om Frans te leren, bereid ik de lessen op maat voor.

Elke opdracht is anders. Elke klant is anders. Elk product of elke dienst is anders. Daarom: vraag een offerte aan voor uw specifieke vraag.

Aanpak lessen

Voor aanvang vraag ik u welk niveau Frans u reeds heeft en welk doel u wilt bereiken met het volgen van een cursus Frans. Is dat converseren met uw Franse klant? Of Franse contracten kunnen lezen? Of moeten uw telefonisten leren hoe ze de telefoon in het Frans moeten beantwoorden? U bepaalt het doel, ik bied u het lesmateriaal aan dat u nodig heeft om dat doel te bereiken.

Op basis van de voorbespreking, bereid ik een aantal oefeningen voor, die ik u via de mail toestuur.  Ik kan dan vervolgens – zodra u de oefeningen ingevuld retourneert – het juiste niveau bepalen.

Bij de eerste les bespreken we de oefeningen en heb ik nieuwe, op uw niveau toegespitste oefeningen, voorbereid. De aard van de oefeningen hangt uiteraard af van het door u bepaalde doel. Het kunnen grammaticaoefeningen zijn, leesteksten, luistertoetsen, conversatie onderwerpen. Het kan ook een combinatie zijn van alles. Maar de lessen zijn altijd gestructureerd en worden naar uw wensen ingedeeld en samengesteld.

Duur lessen

Lessen duren anderhalf à twee uur per keer. Meestal telt een cursus 5 à 10 lessen van 2 uur per les. Tijden en dagen in overleg bespreekbaar.

Voordelen op een rij:

  • Flexibel – 6 dagen in de week beschikbaar, ook ’s avonds
  • Betaalbaar
  • Op maat gemaakte lessen
  • Individueel en groepsverband
  • Persoonlijke aandacht
  • Veel ervaring
  • Near native spaker
  • U bepaalt, ik voer uit

Europees Referentiekader

Het niveau van kennis van een taal wordt ingedeeld volgens het Europees Referentiekader:

ERK A1, A2, B1, B2, C1, C2.
A1 is het laagste niveau, C2 het hoogste. Dan zit u bijna op het niveau van een near native speaker met een academisch denkniveau. Het ERK kent vijf taalvaardigheden: lezen, luisteren, spreken, schrijven en gesprekken voeren.

A-niveau: Basisgebruiker
B-niveau: Onafhankelijke gebruiker
C-niveau: Vaardige gebruiker

Voor gedetailleerde informatie over ERK niveaus, zie website: Europees Referentiekader Talen

LOI, Malmberg, Noordhoff

Jarenlang heb ik gewerkt voor de onderwijsinstellingen LOI, Malmberg en Noordhoff. Voor de laatste twee heb ik meegewerkt aan het samenstellen van oefeningen voor het middelbaar onderwijs. Voor de LOI heb ik diverse cursussen ontwikkeld op het gebied van Frans.