Jubileumboek als cadeau

U zoekt een origineel cadeau voor uw ouders, uw collega of voor uw medewerkers omdat u een jubileum te vieren hebt, maar u kunt niets bedenken. Een fles wijn, een mandje lekkere kaas, een bos bloemen, dat zijn natuurlijk mooie cadeaus, maar ze missen net dat extraatje dat u graag voor deze speciale gelegenheid wilt bieden.

Hebt u al eens gedacht aan het samenstellen van een jubileumboek? Een boek vol verhalen van de kinderen, ouders, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen, van collega’s en leidinggevenden of van bewoners in geval van een zorginstelling. Of misschien wilt u als gemeente de ondernemer binnen uw gemeente in het zonnetje zetten?

Een jubileumboek is een blijvend cadeau waar iedereen die er aan heeft deelgenomen, jarenlang plezier van heeft. Het is een unieke verzameling van eenmalige persoonlijke verhalen. Spreekt dat idee u aan? Dan help ik u graag deze persoonlijke verhalen op te schrijven.

Al jarenlang schrijf ik persoonlijke verhalen over mensen. Zo is er een boek van mijn hand uitgegeven door de lokale krant de Arena van de gemeente Landerd met tientallen gesprekken met ondernemers uit de omgeving. Tijdens de interviews heb ik geprobeerd de persoon achter de ondernemer te schetsen. Ik was aangenaam verrast over de openheid waarmee velen hun privéleven, hun worstelingen en hun drijfveren met mij wilden delen. Dat heb ik opgevat als een groot compliment.

Wat kunt u van mij verwachten?

Een luisterend oor en respectvolle benadering. Ik vraag veel, maak voor mezelf veel aantekeningen tijdens het gesprek, maar die heb ik nodig om een totaal beeld te krijgen. Thuis leg ik al mijn aantekeningen op een grote tafel en staar ernaar. Ik denk na.

Wat is er verteld? Wat is de essentie? Waar liggen de verbanden? Wat raakte de geïnterviewde? Hoe reageerde hij / zij op mijn vragen? Ik kan zomaar een uur of langer kijken zonder een letter op papier te zetten. Mijn brein doet het werk.

Maar als ik eenmaal aan mijn computer zit, rolt het verhaal er vanzelf in een keer uit. Uw persoonlijk verhaal gaat leven en krijgt die dimensie die u er graag aan wilt geven.NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE