Een persoon mogen interviewen is het mooiste dat er is. Mogen luisteren naar beweegredenen van mensen, hun motivatie om een stap juist wel of niet te zetten in hun leven of in hun werk, de tegenslagen en de meevallers die ze hebben gekend, is voor mij het mooiste stukje van het schrijven van een interview dat er is.

Als mensen zich open durven te stellen voor je, dan betekent het dat ze je vertrouwen. Een groter compliment kan ik me niet voorstellen.

Op deze pagina treft u een aantal interviews aan met leden van de Rotary Schaijk – Land van Ravenstein. Wilt u meer interviews lezen of zelf geïnterviewd worden? Schroom niet en neem contact met me op.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE

Interview met L.A. (Leonard) Steetsel, directeur IBN Arbeidsintegratie

“Ik ben een mensenmens met commerciële ambities’

Leonard: “Respect, eerlijkheid en openheid zijn voor mij de belangrijkste waarden”

interview-simone-van-de-wijdeven-leonard-steetsel

SCHAIJK – Wie Leonard Steetsel (55) niet kent, denkt GROOT, FORS, JOVIAAL. Maar wie hem van dichtbij meemaakt, herkent in Leonard een ambitieuze en tevens sociale ondernemer. In zijn functie als directeur IBN Arbeidsintegratie heeft hij zijn ideale baan gevonden. “Ik ben een mensenmens maar ben ook ambitieus in het halen van mijn doelen. Soms zelfs zo vooruitstrevend dat Margreet (53) mij daarin moet afremmen.”

 

Lees hier het hele interview

Interview met Heidi Poessé, violiste bij het Philharmonie Zuidnederland

“Mijn moeder koos voor de viool. Ze heeft het goed ingeschat”

Voor violiste Heide Poessé loopt het leven zoals het komt

Interview-simone-van-de-wijdeven-heidi-poessé

RAVENSTEIN– Haar rustig voorkomen en bedeesde houding verschuilen de kleurrijkheid aan ideeën en visies die violiste Heidi Poessé, van wie je het op eerste gezicht misschien niet zou verwachten, tentoonspreidt. Haar voorliefde voor muziek ontneemt haar geenszins de ambitie om ook op andere manieren, zoals bij Stichting Cultuur Ravenstein, Rotary en Groen Links, invulling te geven aan haar leven.

Lees hier het hele interview

"Simone heeft een groot luisterend oor en stelt goede vragen. Ze onthoudt de essentie binnen het grote verhaal. Na afloop van het interview was ik benieuwd of Simone daar nog een lijn in zou kunnen vinden? Sterker:mijn verhaal was teruggebracht tot een helder en overzichtelijk geheel! Fijn om te lezen!"

Heidi Poessé - Lid Rotary Schaijk – Land van Ravenstein

Interview met E.H.M.H. (Emiel) de Kleijn, Leerplanontwikkelaar / vakexpert natuur & techniek (scheikunde)

VERBINDING

Emiel de Kleijn: “Rotary betekent voor mij eenheid door verscheidenheid.”

interview-emiel

HERPEN – ‘Verbinding’ is het sleutelwoord dat het karakter van Emiel de Kleijn (57), voorzitter van de Rotary Schaijk- Land van Ravenstein, kenschetst. Emiel laat zich leiden door zijn innerlijke drang om mensen met elkaar in contact te brengen, onafhankelijk of dat nu binnen zijn professionele omgeving of op vrijwilligersgebied is. Hij voelt het als een morele verplichting zich in te zetten voor anderen. Maar hij doet het met plezier en haalt er zelf ook veel voldoening uit.

Lees hier het hele interview

"Simone stelt open vragen. Probeert geen zaken uit je te halen die je niet kwijt wilt en tegelijkertijd heeft het interview diepgang. Ze neemt de tijd en geeft je alle ruimte om te vertellen wat je wil zeggen. Vraagt door als haar niet duidelijk is wat je precies bedoelt. Simone kan goed luisteren en dringt haar eigen mening niet op. Simone weet de resultaten van het interview goed om te zetten in een goed leesbare en aansprekende tekst. Simone is niet op zoek naar ‘schreeuwende oneliners’ of misleidende uitspraken, maar is op zoek naar een eerlijk verhaal met respect naar de geïnterviewde en de lezer."

Emiel de Kleijn - Lid Rotary Schaijk – Land van Ravenstein