5 november heeft de boekpresentatie plaatsgevonden van mijn boek Aminata, tussen Hoop en Vrees. Het was een indrukwekkende middag waar de heren Van Agt, Terlouw en Leers hun steun hebben betuigd voor de strijd tegen mensenhandel en de inzet voor een verandering van ons (asiel)systeem. De presentatie vond plaats in het Garnizoenskerkje in Ravenstein.

Mijn boek geeft inzicht in het Nederlands opvangbeleid voor slachtoffers mensenhandel, die tevens in de asielprocedure terecht komen. De eerste reacties van lezers zijn zeer positief: adembenemend, pakkend, toegankelijk, mooi en spannend.

De heer Terlouw, die het schrijfproces op de voet heeft gevolgd, noemt het thema van het boek: de moderne slavernij. “Een boek waarbij je steeds intenser met de hoofdpersoon mee gaat voelen en je hoopt dat de dingen ten goede voor haar zullen keren. Het is pakkend, zoals het bij een goede roman hoort. Lees het!”

De heer Leers schrijft:

“Aminata is een mooi, spannend, maar ook realistisch boek, geschreven vanuit een langjarige ervaring als tolk en vele gesprekken met slachtoffers. Een boek dat eigenlijk door iedereen gelezen zou moeten worden die het aandurft om het comfort en de verdovende gemoedsrust eens op de proef te laten stellen met het echte verhaal uit het leven van en een jonge Afrikaanse vrouw. ”

Het was een eer om de heren Van Agt, Terlouw en Leers te gast te mogen hebben als spreker.

Een euro per verkocht gaat naar de opvang van Afrikaanse slachtoffers mensenhandel via de maatschappelijke opvang in ‘s-Hertogenbosch.