Eerste exemplaren voor Dries van Agt, Jan Terlouw en Gerd Leers

Simone van der Wijdeven presenteert debuutroman

 Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl
RAVENSTEIN/REEK – Simone van de Wijdeven heeft zondag 5 november in Ravenstein haar debuutroman Aminata, tussen Hoop en Vrees, gepresenteerd. De Reekse schrijfster overhandigde de eerste exemplaren aan oud-premier Dries van Agt, D66-boegbeeld, schrijver en Simones leermeester Jan Terlouw, en voormalig Minister voor Immigratie en oud-burgemeester Gerd Leers. Ook nam Gladys Kyatungire, Miss Uganda 2013 en woordvoerder UN Child Sacrifice, een boek in ontvangst namens alle getroffen Afrikaanse meisjes.

In haar roman schetst Simone het onzekere en gekwelde leven van een Afrikaans meisje, dat na de opgelopen trauma’s in haar thuisland, naar Nederland vlucht via een mensenhandelaar. Het verhaal is onder andere gebaseerd op de vele gesprekken waarin ze tolkte tussen slachtoffers van mensenhandel en de verschillende schakels binnen de Nederlandse mensenhandel- en asielketen. Een boek dat boeit maar ook confronteert.

Aminata, tussen Hoop en Vrees is vanaf nu te krijgen op www.simonevandewijdeven.nl/boek/ en bij de de Read Shop Express in Schaijk.

Voor de originele tekst klik hier.